Gluteeniton pannari (keto ja paleo)

Kunnon aamupalapannarit amerikan tyyliin ovat kieltämätät herkullisia, mutta eivät välttämättä terveellisin vaihtoehto startata päivä. Testaa tämä gluteeniton pannariresepti, joja sopii myös ketogeeniseen- ja paleodieettiin, sillä se sisältää erittäin vähän hiilareita.

 1 dl hienoa mantelijauhoa
 ¼ dl kookosjauhoa
 Makeutta oman maun mukaan, esim Stevia tai hunaja
 1 tl gluteenitonta leivinjauhetta
 1 dl kookosmaitoa
 5 isoa ulkokanan munaa
 ¼ dl luomu ekstraneitsyt oliiviöljyä, kookosöljyä tai muuta hyvää rasvaa
 1 tl vanilija-aromia tai vaniliinisokeria
 1 hyppysellinen suolaa

1

Vispaa kaikki ainesosat yhteen kulhossa, kunnes ne ovat tasaisia ja lopputulos on tyypillisen lettutaikinan tapaan kuohkea ja juokseva.

2

Kuumenna öljy lettupannussa ja säädä liesi keskilämpöön. Kaada taikina sopivina annoksina kuumalle pannulle ympyröiksi. Kypsennä noin 1,5-2 minuuttia kunnes kuplat alkavat muodostua ja pohja näyttää rapealta. Käännä ja kypsennä vielä 1,5-2 minuuttia kunnes ruskistunut myös toiselta puolelta.

3

Tarjoile pannukakut mieleisesi täytteen kanssa.