Kermainen tonnikalasalaatti kananmunilla

Tämä herkulliinen ja kermainen tonnikalasalaatti kananmunilla ja tomaatilla tuo väriä lautaselle ja valmisituu helposti 15 minuutissa.

 110 g selleriä
 2 kevätsipulia
 150 g tonnikalaa oliiviöljyssä
 175 ml majoneesia
 ½ sitruunan mehu ja kuori
 225 g romaine-salaattia
 1 tl Dijon sinappia
 4 vapaan kanan munaa
 110 g kirsikkatomaatteja
 2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
 Suolaa ja pippuria

1

Pilko selleri ja kevätsipuli hieinoksi. Lisää keskikokoiiseen kulhoon tonnikalan, sitruunan, majoneesin ja sinapin kanssa. Sekoitia yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla.

2

Kiehauta vesii kattiilassa ja lisää munat. Keitän makusi mukaan 5-6 minutia (pehmeät) tai 8-10 minuuttia (kovat). Siirrä kylmään veteen jäähtymään, jotta kuori lähtee helpommin. Halkaise kahtia tai lohkoiksi.

3

Annostele romaine-salaatti lautaselle ja asettele tonnikalaseos ja kananmunat päälle. Lisää tomaatit ja ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

4

Kokeile munien kanssa jauhettua kuminaa, currya tai paprikamaustetta. Mutta älä unohda suolaa ja pippuria!