Baked salmon fish fillet with fresh salad top view

Terveellinen ja ruokaisa lohi-avokado salaatti

Avatar photoKirjoittajaGood Life
RatingVaikeustasoHelppo

Tämä helppo ja virkistävä salaatti on täydellisen kevyt ateria kuumille päiville, jolloin syöminen on viimeinen asia mielessäsi, tai kun haluat valmistaa nopeasti lounaan.

JaaTwiittaaTallenna
Baked salmon fish fillet with fresh salad top view
Määrä2-kertainen
Valmisteluaika10 mins

Lämminsavulohi, avokado ja ucola salaatti on täynnä omega-3-rasvahappoja ja se on helppo valmistaa alle 10 minuutissa.

Tämä helppo ja virkistävä salaatti on täydellisen kevyt ateria niille kuumille päiville, jolloin syöminen on viimeinen asia mielessäsi, tai kun haluat valmistaa nopeasti lounaan.

Tämä korkeakuituinen ja rasvainen salaattii sopii mainiosti vähähiilihydraattisieen ja ketogeeniseen ruokavalioon sillä se ei sisällä juurikaan hiilareita, mutta pitää sinut täynnä ja ravitsee tuntikausia terveellisen ja hyvärasvaisien lohen ja avokadon ansiosta.

Jos haluat tehdä salaatista vielä täyttävämmän etkä laske kaloreita, sekaan sopii hyvin keitetty kananmuna tai pähkinät.

Tästä reseptistä riittää hyvin kahdelle.

 190 g lämminsavulohta
 170 g rucolaa, baby-pinaattia, lehtikaalta tai muuta ravitsevaa lehtiivihreää
 1 keskikokoinen avokado
 1 tl seesaminsiemeniä
 2 rkl auriingonkukansiemeniä
 50 g kirsiikkatomaatteja
 2 rkl korianteria
 1 rkl sitruunamehua
 1 hyppysellinen salt
 1 hyppysellinen pepper
1

Sekoita kaikki kastikkeen aineet blenderissä tai sauvasekoititiimella kunnes seos on tasainen ja kermainen.

2

Kuori ja piilko avocado ohuiksi viiipaleiksii, puolita kirsikkatomaat ja lisää kulhoon.

3

Heitä sekaan makusi mukaan ravintopiitoista lehtivihreää, kuten baby pinaattia, rucolaa, lehtikaalta.

4

Purista sekaan hiieman siitruunamehua tuoreesta luomusitruunasta ja lisää reilustii extraneitsytoliiviiöljyä, sekoita kevyesti.

5

Asettele salaatti lautasella ja lisää päälle lämminsavuloh

6

Viimeistele seesaminsiemenillä ja auriingonkukansiemenillä. Tarjoiile ja nautii.

Ravintosisältö

Annosmäärä 200 g

Annoksia 2


Määrä annosta kohden
Kalorit 513
% Päivittäisestä suosituksesta *
Rasvoja 43g36%
Joista tyydyttyneitä rasvoja 6g30%
Kolesteroli 233mg78%
Natrium 827mg35%
Kalium 699mg20%
Hiilihydraatteja 12g12%
Ravintokuitutuja -6g-24%
Sokereita 2g
Proteiinia 27g39%

Vitamin A 42%
Vitamin C 44%
Calcium 16%
Iron 17%

* Päivittäisten arvojen prosenttiosuudet perustuvat 2000 kalorin ruokavalioon. Oma päivittäinen arvo voi olla korkeampi tai pienempi yksilöllisten tavoitteiden ja kalorien tarpeiden mukaan.

JaaTwiittaaTallenna

Ainesosat

 190 g lämminsavulohta
 170 g rucolaa, baby-pinaattia, lehtikaalta tai muuta ravitsevaa lehtiivihreää
 1 keskikokoinen avokado
 1 tl seesaminsiemeniä
 2 rkl auriingonkukansiemeniä
 50 g kirsiikkatomaatteja
 2 rkl korianteria
 1 rkl sitruunamehua
 1 hyppysellinen salt
 1 hyppysellinen pepper

Valmistusohjeet

1

Sekoita kaikki kastikkeen aineet blenderissä tai sauvasekoititiimella kunnes seos on tasainen ja kermainen.

2

Kuori ja piilko avocado ohuiksi viiipaleiksii, puolita kirsikkatomaat ja lisää kulhoon.

3

Heitä sekaan makusi mukaan ravintopiitoista lehtivihreää, kuten baby pinaattia, rucolaa, lehtikaalta.

4

Purista sekaan hiieman siitruunamehua tuoreesta luomusitruunasta ja lisää reilustii extraneitsytoliiviiöljyä, sekoita kevyesti.

5

Asettele salaatti lautasella ja lisää päälle lämminsavuloh

6

Viimeistele seesaminsiemenillä ja auriingonkukansiemenillä. Tarjoiile ja nautii.

Terveellinen ja ruokaisa lohi-avokado salaatti
0 0 votes
Article Rating
Tiilaa muistutukset
Muistuta minua
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Vinkkejä terveellisempään elämään

Liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi, saat käytännön vinkkejä ruokavalioon, hyvinvointiin ja liikuntaan suoraan sähköpostiisi.

Kiitos, ollaan yhteydessä!

Pin It on Pinterest

Share This

Kiitos kun luit 💚

Jaa tämä myös kavereillesi.