Rapeita siipiä ja kermaista parsaa

KirjoittajaGood Life
RatingVaikeustasoHelppo

Herkulinen hitti joka maistuu kaikille ja sitä vamistat helposti isommallekin porukalle! Rapeat siivet helposti uunissa tai pihagrillissä. Kermaisen parsakaalin kera tämä on loistava viikonlopun illallinen.

JaaTwiittaaTallenna

Rapeat siivet ja kermainen parsakaali

Määrä4-kertainen
Valmisteluaika10 minsPaistoaika45 minsKokonaisaika1 hr 10 mins

Paistetut wingsit
 1,50 kg broilerin siipiä
 ½ appelsiini, mehu ja kuori
 60 ml oliiviöljyä
 2 tl hienonnettua iinkivääriä
 1 tl suolaa
 ¼ tl cayennepippuria
Kermainen parsakaali
 700 g parsakaalia
 225 ml majoneesia
 60 ml tuoretta tilliä
 Suolaa ja pippuria

1

Lämmitä uuni 200°C

2

Sekoita appelisiinin mehu ja raastettu kuori öljyn ja mausteiden kanssa pienessä kulhossa. Latia siivet muovipussiin ja kaada sekaan marinadi.

3

Sulje pussi ja ravistele, kunnes siivet ovat kastiikkeen peitossa. Jätä marinoitumaan vähintään 5 minuutiksi, mutta mielellään pidempään.

4

Asettele siivet voideltuun vuokaan tai pellille leivinpaperiin päälle.

5

Paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia kunnes siivet ovat kullanruskeita ja rapeita.

6

Siipien paistumista odotellessa, leikkaa parsakaali pieninä paloina varreista ja esikeitä suolavedessä pari minuuttia, jotta ne pehmenevät hieman.

7

Anna veden ja höyryn haihtua, sekoita loput ainekset ja tarjoile siipien kanssa.

8

Vaihtelua ruokaan saat korvaamalla parsakaalin kukkakaalilla tai ruusukaalilla. Kesällä siivet voi mainiosti myös grillata ulkona.

Ainesosat

Paistetut wingsit
 1,50 kg broilerin siipiä
 ½ appelsiini, mehu ja kuori
 60 ml oliiviöljyä
 2 tl hienonnettua iinkivääriä
 1 tl suolaa
 ¼ tl cayennepippuria
Kermainen parsakaali
 700 g parsakaalia
 225 ml majoneesia
 60 ml tuoretta tilliä
 Suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

1

Lämmitä uuni 200°C

2

Sekoita appelisiinin mehu ja raastettu kuori öljyn ja mausteiden kanssa pienessä kulhossa. Latia siivet muovipussiin ja kaada sekaan marinadi.

3

Sulje pussi ja ravistele, kunnes siivet ovat kastiikkeen peitossa. Jätä marinoitumaan vähintään 5 minuutiksi, mutta mielellään pidempään.

4

Asettele siivet voideltuun vuokaan tai pellille leivinpaperiin päälle.

5

Paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia kunnes siivet ovat kullanruskeita ja rapeita.

6

Siipien paistumista odotellessa, leikkaa parsakaali pieninä paloina varreista ja esikeitä suolavedessä pari minuuttia, jotta ne pehmenevät hieman.

7

Anna veden ja höyryn haihtua, sekoita loput ainekset ja tarjoile siipien kanssa.

8

Vaihtelua ruokaan saat korvaamalla parsakaalin kukkakaalilla tai ruusukaalilla. Kesällä siivet voi mainiosti myös grillata ulkona.

Rapeita siipiä ja kermaista parsaa
0 0 vote
Article Rating
Tiilaa muistutukset
Muistuta minua
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Vinkkejä terveellisempään elämään

Liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi, saat käytännön vinkkejä ruokavalioon, hyvinvointiin ja liikuntaan suoraan sähköpostiisi.

Kiitos, ollaan yhteydessä!

Pin It on Pinterest

Share This

Kiitos kun luit 💚

Jaa tämä myös kavereillesi.